Daniel Radcliffe Beeld © ANP

Daniel Radcliffe: 'Mensen zijn verbaasd hoe normaal ik ben'

01 augustus 2021 12:26

Daniel Radcliffe (32) krijgt geregeld te horen dat mensen verrast zijn dat hij zo normaal is gebleven, ondanks dat hij al op 11-jarige leeftijd wereldberoemd werd door zijn rol in 'Harry Potter'. Dat onthulde de acteur in een interview met 'The Mirror'.

"Ik was me er al vroeg van bewust dat mensen erg lage verwachtingen hebben van hoe ik ben"

"Ik was me er al vroeg van bewust dat mensen erg lage verwachtingen hebben van hoe ik ben", vertelde Daniel. "Dat is eigenlijk geweldig, omdat je dat hopelijk altijd kunt overtreffen." De acteur heeft al meerdere keren de vraag gekregen hoe het komt dat hij niet 'in de war is'. "Ik heb niet echt een bevredigend antwoord voor mensen", zei hij.

Volgens de acteur, die tien jaar lang het karakter van Harry Potter speelde, hebben zijn ouders hem erg geholpen in die beginperiode. Zij hielden hem met beide benen op de grond en hielden in de gaten of hij plezier bleef houden in het acteren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Daniel Radcliffe hekelt transfobe uitspraken J.K. Rowling

Kindsterren als Lindsay Lohan, Britney Spears en Macauley Culkin ging de plotselinge bekendheid minder goed af. Verslavingen en depressies lagen continu op de loer. Daniel heeft enkele jaren geleden wel een alcoholprobleem gehad, waarover hij openlijk vertelde. Hij dronk om met zijn wereldwijde bekendheid om te gaan na het succes van de Harry Potter-films. In 2010 besloot hij voorgoed te stoppen met alcohol.

De schrijfster van de succesvolle boekenreeks langs onlangs nog onder vuur. Meer zie je in deze video:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Recordomzet voor Harry Potter-uitgeverij door corona

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!