Beeld © ANP

Jan Rot accepteert dat hij niet beter wordt: 'Lach verdriet niet weg'

02 augustus 2021 13:01

Jan Rot hoopt met "veel liefde, rust en een beetje galgenhumor de mokerslag voor mijn prachtgezin te leren aanvaarden", zegt de zanger in 'De Telegraaf'. Zaterdag schreef de 63-jarige Rot op Facebook dat hij niet meer beter wordt. In mei werd een grote tumor uit zijn darmen en maag gehaald. Van die operatie is hij goed hersteld, maar een nieuwe scan liet toch uitzaaiingen zien.

"Mijn eerste reactie is: ik heb zo hard gewerkt, mijn leven lang, misschien moet ik deze tijd nu eerst maar eens even genieten"

"Ik lach het verdriet niet weg, maar ook het verschrikkelijkste nieuws kun je met humor en zelfspot verlichten", aldus de zanger, componist en tekstdichter in de krant. "Het is zoals het is en het gaat zoals het gaat. 63 is veel te jong om te sterven en ik was nou net iemand die tot z’n honderdste met nieuwe plannetjes druk kon zijn. Maar op de cd Meisjes uit 1999 zing ik al: ’Heb uw lot lief’."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Rot geeft medische update: 'Ik word niet meer beter'

Jan zegt het meest trots te zijn op zijn hertaling van de Matteüspassie, maar eigenlijk is hij trots op zijn gehele oeuvre. "Sinds het slechte bericht loopt het storm in de Rotshop op www.janrot.nl en dat vind ik hartverwarmend. Ik ben de komende dagen zoet met signeren, inpakken en versturen en ik hoop dat dat nog even aanhoudt", vertelt hij. "Wie weet krijgen we met z’n allen de voorraadkasten leeg. Alles met zoveel liefde gemaakt. Boeken, cd’s, vinyl - elk exemplaar verdient een plaatsje ergens."

Hoelang Rot nog heeft, is niet te zeggen. Wel weet hij dat hij veel tijd met zijn gezin wil doorbrengen en minder met werk. "Mijn eerste reactie is: ik heb zo hard gewerkt, mijn leven lang, misschien moet ik deze tijd nu eerst maar eens even genieten. Een spelletje memory met mijn jongste dochter is belangrijker."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Annie M.G. Schmidtprijs voor Jan Rot

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!