Bill Gates Beeld © ANP

Bill Gates: 'Vriendschap met Jeffrey Epstein was een grote fout'

05 augustus 2021 04:21

In een gesprek met CNN's Anderson Cooper (54) heeft miljardair Bill Gates (65) laten weten 'dat het een enorme fout was om bevriend te raken met Jeffrey Epstein'. De voormalig Microsoft topman onderhield een zakelijke band met de veroordeelde zedendelinquent, die in augustus 2019 om het leven kwam door zelfmoord.

"Ik had hem nooit zoveel credits moeten geven, laat staan zoveel tijd met hem doorbrengen"

Epstein had nauwe banden met ondermeer de Britse prins Andrew, de voormalig Amerikaanse presidenten Donald Trump en Bill Clinton, acteur Kevin Spacey en dus ook Gates. Terugblikkend op die periode zegt hij daar nu over: "Ik heb een paar etentjes met hem gehad, waarbij ik hoopte dat hij daad bij het woord zou voegen. Hij had miljarden dollars beloofd voor filantropische doeleinden zoals wereldgezondheid. Epstein zei me dat hij de juiste contacten had om die financiële injecties werkelijkheid te maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Villa Jeffrey Epstein in Palm Beach wordt vernietigd

Uiteindelijk liep het op niks uit en kan de miljardair nu niet anders dan toegeven dat hij fout zat. "Ik had hem nooit zoveel credits moeten geven, laat staan zoveel tijd met hem doorbrengen. Dat was verkeerd en daarvoor neem ik verantwoordelijkheid."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Bill Clinton was op feestjes van Jeffrey Epstein'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!