Advocaten R. Kelly willen geen veroordelende juryleden

06 augustus 2021 05:27

Het juridische team van R. Kelly doet zijn best om zoveel mogelijk juryleden te weren die de levensstijl van de zanger veroordelen. Het team is momenteel een jury aan het samenstellen met de openbaar aanklagers en zouden volgens TMZ vooral nieuwsgierig zijn naar hoe de juryleden kijken naar heteroseksuele, homoseksuele, lesbische of biseksuele mensen.

Nu onlangs bekend werd dat de zanger ook een minderjarige jongen van 17 jaar zou hebben misbruikt, willen zijn advocaten er alles aan doen om homofobe juryleden buiten de zaak te houden

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'R. Kelly misbruikte ook minderjarige jongen van 17 jaar'

De rechter leidt de juryselectie, waarvoor elke willekeurige Amerikaan uit het district waar de zaak plaatsvindt kan worden opgeroepen. Als Amerikaans burger is het je plicht om daaraan te voldoen, tenzij er duidelijke aanwijzingen zijn waardoor dat niet kan, zoals bijvoorbeeld gezondheidsproblemen. Je blijft onderdeel van de jury totdat de zaak is afgelopen, wat in extreme gevallen lang kan duren. Bij de zaak van O.J. Simpson in 1995 zaten de juryleden bijna 9 maanden in een hotel, zonder dat ze contact met de buitenwereld mochten hebben, geen kranten mochten lezen of televisie konden kijken, om te voorkomen dat hun oordeel beïnvloed zou worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

R. Kelly zegt geen financiële middelen te hebben voor rechtszaak

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!