Beeld © ANP

Opnieuw verslavingskliniek Jim Geduld failliet

11 augustus 2021 19:47

Een fikse tegenvaller voor Jim Geduld (57). Opnieuw is een verslavingskliniek van de voormalig 'Goede Tijden, Slechte Tijden'-acteur failliet verklaard. Het Amsterdamse Geduld Interventies GGZ is bankroet, meldt het 'AD'. Jim heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Jim, die zelf ex-verslaafd is, richtte de instelling in 2016 op. In de kliniek in Amsterdam-Noord werden vooral alcohol- en cocaïneverslaafden behandeld. Ook Najib Amhali was onder behandeling in de instelling.

Het faillissement heeft Jim zelf aangevraagd. Zorgverzekeraars zouden gedeclareerde zorg niet snel genoeg vergoed hebben. Volgens Quote werd de verslavingskliniek bovendien meegezogen in het omvallen van European Credit Partners (ECP), een bedrijf dat facturen die nog niet waren uitbetaald, voorschoot. Het ECP zou een miljoen euro tegoed hebben van de instelling. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jim Geduld: 'BN'ers weten mijn verslavingskliniek te vinden'

Dit is de tweede keer dat een verslavingskliniek van Jim over de kop gaat. In 2015 gebeurde het ook bij Intervention Nederland. Dat kwam volgens Jim omdat een zakenpartner de afspraken niet nakwam.

De voormalig acteur ging in 2011 de verslavingszorg in na zelf te zijn afgekickt van een cocaïneverslaving. Vanwege die verslaving werd hij in 2000 na negen jaar ontslagen bij GTST. Hij deed als verslavingsdeskundige ook twee seizoenen mee aan het RTL-programma Verslaafd!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!