Beeld © ANP

Johnny Depp wordt gesteund met oeuvreprijs

13 augustus 2021 13:09

José Luis Rebordinos, de directeur van het filmfestival van San Sebastian, heeft vrijdag in een verklaring zijn steun betuigd aan Johnny Depp (58). De acteur krijgt tijdens het festival in september een oeuvreprijs uitgereikt, maar die beslissing stuitte op weerstand van de organisatie van Spaanse vrouwelijke filmmakers. De directeur van het filmfestival vindt de keuze echter geoorloofd.

"Ik wil graag herhalen dat wij vast blijven houden aan onze strijd tegen ongelijkheid, machtsmisbruik en geweld tegen vrouwen"

De keuze voor de Amerikaanse acteur is volgens de critici opmerkelijk gezien zijn lopende juridische strijd met ex-vrouw Amber Heard, die hem van mishandeling heeft beschuldigd. De Spaanse vereniging van vrouwelijke filmmakers verwijt het Spaanse filmfestival een man te eren die beschuldigd wordt van misbruik.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny Depp krijgt oeuvreprijs, Spaanse filmmakers boos

In een uitgebreide verklaring, die wordt gedeeld door het Amerikaanse vakblad Variety, zegt José Luis dat hij vierkant achter de keuze staat om Johnny tijdens het filmfestival eind september te eren voor zijn werk. De directeur wijst erop dat de acteur "niet gearresteerd of veroordeeld is voor welke vorm van geweld tegen vrouwen dan ook" en dat het festival vasthoudt aan de principes van "het vermoeden van onschuld en het recht op reïntegratie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mads Mikkelsen: 'Moeilijk om Johnny Depp te vervangen'

Volgens José Luis wordt het festival er door critici van beschuldigd dat het een verkeerde boodschap aan het publiek afgeeft door zich achter de acteur te scharen. De directeur zegt echter dat de organisatie zich juist al jarenlang hard maakt voor de positie van vrouwen. "Ik wil graag herhalen dat wij vast blijven houden aan onze strijd tegen ongelijkheid, machtsmisbruik en geweld tegen vrouwen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!