Emma Corrin Beeld © Getty Images

Emma Corrin voor het eerst over coming-out: 'Het is een proces'

13 augustus 2021 17:18

Emma Corrin, bekend van haar rol als prinses Diana in de Netflix-serie 'The Crown', vond het aanvankelijk erg eng om op sociale media over haar genderidentiteit te praten. Dat zei de 25-jarige actrice in een interview met ITV, waarin ze voor het eerst over haar gender identity sprak sinds haar coming-out in april.

"Er is geen vaste identiteit, zeker voor mensen in de queer-gemeenschap"

Emma Corrin heeft aangegeven de aanspreekvormen zij en hen te gebruiken voor zichzelf.

"Toen ik er berichten over begon te plaatsen voelde het heel eng en onthullend, en ik wist niet zeker of ik wel het juiste deed. Maar de reactie die ik kreeg van andere mensen in de queer-gemeenschap was geweldig", aldus de The Crown-ster.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emma Corrin begonnen aan reis reis vol 'wendingen en verandering'

De actrice benadrukt wel dat ze nog niet definitief weet waar ze staat qua genderidentiteit. "Ik ben het nog allemaal aan het uitzoeken. ' zeker voor mensen in de queer-gemeenschap. Het is een proces. En ik hoop dat het delen van mijn ervaring mensen helpt."

Emma was onlangs te zien in The Crown. Inmiddels zijn de opnames van het vijfde seizoen van start gestaan. Helaas zal Emma hier niet in te zien zijn, want de welbekende koppen van de afgelopen seizoenen moeten plaatsmaken voor een gloednieuwe cast. Sommige namen zijn al bekend, maar andere, waaronder die voor prins Harry en prins Andrew, moeten nog steeds ingevuld worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze acteur speelt premier John Major in seizoen vijf The Crown

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!