Bibian Mentel en Edwin Spee Beeld © ANP

Man Bibian Mentel laat levensmotto tatoeëren ter nagedachtenis

16 augustus 2021 11:15

Edwin Spee heeft veel verdriet na het overlijden van zijn vrouw Bibian Mentel, maar ondanks het grote gemis gaat het goed met hem en de kinderen. "Ze genieten van het leven", vertelt hij bij NH Radio.

"Het gaat erom dat je niet alleen van de mooie dingen in je leven moet houden, maar ook de slechte dingen moet proberen te omarmen"

Het gezin is net terug van hun vakantie naar Spanje, waar ze 'enorm hebben genoten'. Zo vertelt Edwin dat ze veel mooie herinneringen hebben verzameld, iets dat Bibian belangrijker vond dan bezittingen. "Herinneringen duren veel langer en daar heb je het veel vaker over. Als je op je sterfbed ligt, dan heb je het niet over die mooie dikke auto en dingen die je hebt verzameld, maar over mooie herinneringen. Dat heb ik van haar geleerd", legt de man van de overleden snowboardkampioene uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibian Mentel en Edwin Spee verkozen tot positiefste Nederlanders

Tijdens de trip hebben Edwin en de kinderen ook een bijzondere tatoeage laten zetten met de tekst 'amor', wat in het Latijn 'liefde' betekent. Edwin heeft daar ook nog het woord 'fati' aan toegevoegd, wat staat voor 'noodlot'. Volgens hem is het namelijk belangrijk om je noodlot 'te omarmen' en 'lief te hebben'.

"Het gaat erom dat je niet alleen van de mooie dingen in je leven moet houden, maar dat je ook de slechte dingen moet proberen te omarmen en ook daarvan moet houden", vertelt hij. "Als je dat kan nastreven dan merk je dat eruit slechte dingen ook mooie nieuwe dingen voort kunnen komen. En dat je niet te lang in je verdriet blijft hangen. Bibian was daar van nature een meester in (...) Tot de laatste seconde toe bleef ze positief en bleef ze lachen. En zo heeft ze ons achtergelaten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man van Bibian Mentel: 'Zoon Julian is 100 procent een kopie van haar'

Bibian overleed op 29 maart 2021 op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De sportvrouw werd op 27-jarige leeftijd al getroffen door botkanker. Daardoor moest haar onderbeen worden geamputeerd. Haar overlijden leidde tot een stroom aan reacties van sporters, politici en bekende Nederlanders, die allen haar positivisme, doorzettingsvermogen en veerkracht roemden.

Man van Bibian Mentel: 'Ik voel haar energie nog'

02:30
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Honderden mensen langs afscheidsroute Bibian Mentel

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!