Bilal Wahib Beeld © Op1

Bilal Wahib reageert op omstreden Op1-optreden: 'Te veel zenuwen'

16 augustus 2021 18:01

De 22-jarige Bilal Wahib werd eerder dit jaar aangehouden op verdenking van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno, nadat hij een minderjarige jongen op Instagram had gevraagd zijn geslachtsdeel te laten zien. In de talkshow 'Op1' deed hij naderhand zijn verhaal, maar dat leverde hem veel negativiteit op. "Dat was denk ik de zenuwachtigste dag van mijn hele leven", vertelt Bilal in de nieuwe editie van 'LINDA.'.

"Voor mezelf vind ik het niet zo erg, het is mijn eigen schuld"

Bilal vertelt eerlijk dat hij meteen doorhad dat het foute boel was, maar hoopte door de volgende dag zijn excuses aan te bieden, het hoofdstuk af te sluiten. Maar dat gebeurde niet. De acteur werd opgepakt en in de cel gegooid. Omdat zijn telefoon in beslag werd genomen had 'ie geen idee wat er op dat moment in de media over hem werd gezegd. Daar kwam Bilal pas achter toen hij na meerdere verhoren weer naar huis mocht. "Dat deed wel wat met mij, omdat ik dat nog nooit had gehad", vertelt hij eerlijk.

Erger nog vond Bilal het voor de jongen in kwestie, die opeens in alle kranten stond. "Voor mezelf vind ik het niet zo erg, het is mijn eigen schuld. Ik heb het zelf verpest. Dus dat moet ik dan ook zelf weer zien op te lossen", aldus de Mocro Maffia-ster.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fragment van nieuw nummer Bilal Wahib nu te horen

Hoewel Bilal inmiddels langzaam bezig is met een comeback en veel in de studio zit, blijft het voorval hem achtervolgen. "De ene dag voel ik me goed, dan ben ik in de studio aan het werk, en de andere dag zit ik alleen in bed en ga ik er weer over nadenken. Over dat ik die fout heb gemaakt, dan ga ik mezelf in mijn hoofd afstraffen. Dat gaat denk ik ook nooit meer weg", legt hij uit.

Ook het feit dat hij niet weet hoe het nu met de jongen gaat, zit hem dwars: "Ik had liever even met hem willen praten, maar dat wil hij niet (...) Mijn leven hangt, door mijn toedoen, aan een touwtje aan hem. En dan voel ik dat ik zijn leven voor nu kapotgemaakt heb, en daar voel ik me schuldig over."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bilal Wahib doet voor het eerst zijn verhaal: 'Ik heb het zelf verpest'

In Op1 bood Bilal al publiekelijk zijn excuses aan, maar het langverwachte tv-optreden leverde gemende reacties op. Dat kwam volgens de zenuwen, aldus Bilal. "Ik zou eerder al naar Beau of Humberto gaan, maar het ging steeds niet door, dus ik moest wachten. Dat was lastig, want ik wilde mijn kant van het verhaal graag vertellen. Ik keek het later terug, en zag mezelf soms zo ongemakkelijk lachen. Daar zag je de zenuwachtige Bilal."

Dat Telegraaf-rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman tegenover hem aan tafel zat maakte de situatie er ook niet makkelijker op. "Die stelde me de hele tijd vragen. Dat hadden wij niet geoefend, dus dat was allemaal improvisatie", aldus Bilal.

Toch is Bilal dankbaar dat hij zijn verhaal kon doen: "Als het me straks nog niet gegund wordt om mijn carrière weer op te bouwen, dan is dat maar zo. Ik leef voor mijn muziek en voor mijn acteren, en ik zal altijd muziek blijven maken, daar heb ik eigenlijk niemand voor nodig."

Het hele interview met Bilal is vanaf woensdag 18 augustus te lezen in de nieuwe LINDA..

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!