André Rieu Beeld © ANP

André Rieu verkoopt decor aan pretpark om locatie op te fleuren

16 augustus 2021 13:05

Wereldberoemde violist André Rieu (71) heeft twee gigantische decors die hij vijftien jaar geleden liet bouwen verkocht aan een pretpark in Duitsland. De Maastrichtenaar wilde er al een tijdje vanaf en het pretpark gaat de decors, in de stijl van het Weense kasteel Schönbrunn, gebruiken om de achtergrond van een kerncentrale mee te verbloemen. Dat meldt de blogsite 'Looopings'.

"Ik eindigde met een schuld van 30 miljoen euro"

André liet van de gevel van het Weense Schönbrunn, dat 125 meter lang en 34 meter hoog is, twee replica's bouwen om er over de hele wereld mee te touren. Alleen werden de kosten voor het opbouwen - er was immers heel veel mankracht voor nodig - zo hoog, dat hij er bijna door failliet ging. Daarom heeft hij de boel na een concert in de Amsterdam ArenA in 2011 te koop gezet. "We hadden 250 man op het podium, maar ook nog eens 250 om dat slot elke keer op te bouwen", vertelde de Maastrichtenaar vorig jaar nog aan het AD. "Daar viel niet tegenaan te verdienen. Ik eindigde met een schuld van 30 miljoen euro." 

Het pretpark Wunderland Kalkar, zo'n twintig kilometer van de Nederlandse grens, wil met de decors graag de omgeving wat opfleuren. Het park staat middenin een industrieterrein, met een grote kerncentrale in het midden. Die werd overigens nooit in gebruik genomen. Hoeveel André heeft verdiend aan de verkoop, is onbekend. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu in tranen door het thuiszitten: 'Duurt erg lang'

Decor Andre Rieu

De violist kwam onlangs nog in het nieuws, omdat hij geschokt en bezorgd was om de hevige overstromingen in zijn geliefde Limburg. Maastricht kwam er gelukkig nog goed vanaf. In de video hieronder vertelt hij er meer over. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu kondigt nieuwe tournee aan

Bekende Limburgers geschokt door vreselijk natuurgeweld

03:32

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!