Beeld © ANP

Mart Hoogkamer laat fles Bacardi Lemon tatoeëren

17 augustus 2021 07:00

Mart Hoogkamer (23) gaat samen met zijn vrienden een fles Bacardi Lemon tatoeëren op zijn lichaam. "Ik moet het succes wel vieren", vertelt hij aan het 'ANP'. Zijn nummer 'Ik Ga Zwemmen', waarin hij zingt over baden in Bacardi Lemon, staat sinds de release onder meer in de Top 40 en hitlijsten van Spotify.

Sinds zijn zomerhit is het snel gegaan voor de zanger uit Leiden, die onder andere bekend raakte door zijn cover van 'Unchained Melody' en deelname aan Holland's Got Talent. "Er komt zoveel op me af", vertelt de zanger, die niet had verwacht dat zijn nummer zoveel zou losmaken. "Ik wist dat het een bescheiden hitje zou zijn. Maar dat heel Nederland het omarmt, had ik niet durven dromen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mart Hoogkamer ging viral met lied: 'Ik was aangeschoten'

De inspiratie voor het liedje kwam tijdens een schrijverskamp met onder anderen Lange Frans, die hem meehielp bij de creatie van de rap in het volkslied. "Ik zocht iets te drinken terwijl de rest in een jacuzzi zat. Toen trok ik de koelkastdeur open en zag ik de fles Bacardi staan en riep: we gaan zwemmen in Bacardi Lemon", vertelt Mart lachend. Met dat materiaal had hij naar eigen zeggen al gauw een "wereldhit" te pakken.

In het nummer 'Ik Ga Zwemmen' is Mart voor het eerst rappend te horen. Maar daar had hij geen problemen mee, vertelt hij. "Ik was er heilig van overtuigd dat het mij wel zou lukken. Ik vind het bij een rapper er zo makkelijk uitkomen. Dat bekt lekker, rolt lekker. Waarom zou dat bij mij niet zo zijn?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mart Hoogkamer ging viral met lied: 'Ik was aangeschoten'

Het rappen is zeker voor herhaling vatbaar. "Tuurlijk, als ik volgend jaar weer zo’n knaller kan maken. Dat zou geweldig zijn!" Voor nu focust hij zich op een nieuw album en een aantal optredens. Vanwege de coronapandemie is het een bescheiden aantal. "Ik kan niet wachten tot het weer losbarst. Ik heb al een aantal keer gehoord dat ik de meest geboekte artiest ben, maar ik kan er niets mee doen."

Mart Hoogkamer over zomerhit: 'Niet verwacht dat het zo los zou barsten'

02:57

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!