Rechtszaak tegen R. Kelly in New York van start na vertragingen

18 augustus 2021 03:30

Na meerdere vertragingen door de coronapandemie gaat in New York de rechtszaak tegen R. Kelly (54) van start. In de rechtbank van Brooklyn houden de aanklagers en de advocaten van de 54-jarige zanger hun openingspleidooi.

De Amerikaanse r&b-zanger moet voorkomen voor onder meer seksueel misbruik, mensenhandel en omkoping. Het gaat om vijf vrouwen, van wie er drie minderjarig waren op het moment dat het misbruik zou hebben plaatsgevonden. Naar verwachting gaat de rechtszaak weken duren. Kelly beweert onschuldig te zijn.

De zanger werd in 2019 opgepakt in Chicago, waar soortgelijke aanklachten tegen hem lopen. Kelly zat sindsdien in afwachting van de rechtszaken in de gevangenis en werd in juni overgebracht naar de gevangenis in Brooklyn. Een datum voor de zaak in Chicago is nog niet geprikt; die is afhankelijk van het verloop in New York.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rechtbank selecteert jury voor proces tegen R. Kelly

Kelly wordt al jaren beschuldigd van seksueel wangedrag tegenover minderjarige vrouwen. Eerder schikte de zanger al met vermeende slachtoffers. In 2008 werd hij vrijgesproken van meerdere aanklachten wegens het maken van kinderporno.

De verhalen rond het misbruik van Kelly namen weer toe na het verschijnen van de documentaireserie Surviving R. Kelly uit 2019. Hierin beweerden meerdere vrouwen op minderjarige leeftijd slachtoffer van hem te zijn geworden. Na het zien van de beelden riepen openbaar aanklagers in Chicago vermeende slachtoffers op naar voren te komen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Advocaten R. Kelly willen geen veroordelende juryleden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!