Beeld © ANP

Daniel Craig laat dochters geen geld na: 'Erfenissen zijn smakeloos'

18 augustus 2021 08:28

De kinderen van Daniel Craig (53) hoeven niet te rekenen op een fiks bedrag als hun vader overlijdt. De acteur, wiens vermogen wordt geschat op zo'n 160 miljoen dollar, is van plan om in ieder geval het merendeel van zijn geld aan een goed doel te schenken.

"Mijn filosofie is om het te doneren"

De James Bond-acteur wil geen 'grote sommen geld' nalaten aan zijn twee dochters. "Ik vind erfenissen iets smakeloos hebben. Mijn filosofie is om het te doneren of al weg te geven voordat je heengaat", zegt Daniel tegen het Britse tijdschrift Candis.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Daniel Craig snapt beslissing om Bond-film te verplaatsen

Daniel is niet de enige ster die zijn erfenis niet aan zijn kinderen wil geven. Ook de Britse tv-chef Gordon Ramsay vertelde eerder dat zijn kroost niets krijgt als hij dood is. "Het gaat zeker niet naar hen. Dat bedoel ik niet gemeen; het is om ervoor te zorgen dat ze niet verwend raken", zei hij tegen The Telegraph. "Het enige waar mijn vrouw en ik een afspraak over hebben gemaakt is dat ze 25 procent krijgen voor een aanbetaling van een appartement, maar niet het volledige bedrag voor een appartement."

Ramsays kinderen mogen ook niet met hem en zijn vrouw meevliegen in businessclass. "Ze hebben nog lang niet hard genoeg gewerkt om dat te kunnen betalen. Moeten ze echt op die leeftijd en met die lengte al reizen in businessclass? Nee, dat moeten ze niet. Daar zijn we heel streng in."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!