Bas Smit Beeld © ANP

Bas Smit doneert geld aan Afghanistan, veroorzaakt boel ophef

18 augustus 2021 15:20

Influencer Bas Smit (40) heeft door een mooi gebaar, alsnog voor een boel ophef gezorgd. De man van Nicolette van Dam (37) is met zijn gezin op vakantie en besloot om gisteren een dagje strand over te slaan en in plaats daarvan, geld te doneren voor Afghanistan. Maar dat is niet bij iedereen goed terechtgekomen, zo is te zien op Twitter.

"Besloten dagje geen strand te pakken en dus vier dure strandbedjes bespaard"

'Besloten dagje geen strand te pakken en dus vier dure strandbedjes bespaard, geen uitgebreide lunch met fles rosé en geen taart. Deze heerlijke besparing besloten te doneren aan de hartverscheurende situatie in Afghanistan', liet de ondernemer weten op Instagram. 

Ook spoort hij vervolgens zijn volgers op, mochten ze ook willen helpen, om een kijkje te nemen bij onder andere Free a Girl en Unicef. 

Toch lijkt vooral de manier waarop Bas dit met zijn honderdduizenden volgers deelt, verkeerd te vallen. 'Walgelijk dat Bas Smit de ploeterende ondernemers van Marbella – die dankzij corona allemaal op de rand van faillissement staan – hun omzet ontneemt, terwijl hij gewoon het geld heeft om én een dagje strand te pakken én te doneren aan de hartverscheurende situatie in Afghanistan' en 'Het dedain druipt van die Bas Smit af! Walgelijk individu!' wordt er onder andere geschreven.

Ook actrice Georgina Verbaan heeft op Twitter cynisch gereageerd op de Instagram Story van Bas: 'Sommige mensen hebben een dag geen taart gegeten voor Afghanistan. Wat gaat u vandaag niet eten voor Afghanistan?' deelt ze met haar volgers. Hieronder nog meer reacties. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bas Smit en Nicolette van Dam in de wolken met nieuw project: 'Heel trots op'

Overigens heeft Bas zelf ook al gereageerd op de ophef die is ontstaan. Hij laat weten dat hij hoopt dat hij alsnog veel mensen heeft kunnen inspireren om een donatie te schenken aan een goed doel gerelateerd aan Afghanistan. Ook deelt hij een screenshot, dat hieronder te zien is, waaruit blijkt dat al bijna 3500 mensen op zijn link om te doneren hebben geklikt. 'Gelukkig vele duizenden mensen die even geklikt of geswiped hebben, wellicht daarvan ook direct donatie gedaan. Top', sluit Bas af. 

Doneeractie Instagram Bas Smit
Doneeractie Instagram Bas Smit
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bas Smit haalt half miljoen euro op met ludieke inzamelingsactie

Ondertussen is Bas weer druk bezig met een nieuw project. Hieronder vertelt hij er alles over.

Bas Smit en Nicolette van Dam in de wolken met nieuw project: 'Heel trots op'

01:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!