Katja Schuurman Beeld © ANP

Katja Schuurman praat minder vaak over seks: 'Heb nu een dochter van 11'

18 augustus 2021 16:59

Katja Schuurman (46) let steeds meer op haar woorden. Tenminste, als het over seks gaat. Dat vertelt de actrice in gesprek met 'VROUW Glossy'.

"Ik had niet verwacht dat er zo’n heisa zou ontstaan"

Geruchten dat ze in een afkickkliniek zit om van een zogenaamde seksverslaving af te komen, ophef na uitspraken over haar seksleven in een Belgische talkshow: Katja denkt tegenwoordig wel twee keer na voordat ze weer over seks praat. Het is iets wat ze 'probeert te minimaliseren', zo vertelt ze in het interview.

"Ik was altijd gewend dat ik voor mezelf praatte, maar ik heb nu een dochter van 11 die dat meekrijgt en mijn ouders vinden het ook niet zo top", zegt Katja. "Misschien ben ik naïef geweest, omdat ik zelf heel open en vrij in het leven sta. Ik had niet verwacht dat er zo’n heisa zou ontstaan." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja en Freek vieren tweejarig huwelijk met 'tropische' kiekjes

Ze laat zich in ieder geval niet de mond snoeren, ondanks dat zowel Katja als haar familie wel eens in de verlegenheid worden gebracht door berichten in de media. "Het betekent niet dat ik nu over dingen ga liegen, maar ik hoef ook niet meer alles te delen. Ook prima, dat doe ik dan wel met mijn vrienden. Maar ik ben zeker niet van plan om volledig met de rem erop te gaan praten. Zeker niet."

Een platform dat Katja wel het zwijgen probeert op te leggen, is Instagram. In de glossy legt de actrice uit dat het platform via het zogenaamde shadow banning voorkomt dat Katja goed vindbaar is. "Als je bijvoorbeeld vragen stelt op Instagram over het coronavaccin, kan het gebeuren dat je account een tijdje onvindbaar wordt. (...) Hoe het precies werkt weet ik niet, maar ik wil dat het wordt uitgezocht, want in een democratie mag je mensen de mond niet snoeren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman steunt Bilal Wahib: 'Van kwade opzet is geen sprake'

Het interview met Katja Schuurman is nu te lezen in VROUW Glossy.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!