Willeke Alberti in 2019 Beeld © ANP

Willeke Alberti schrikt van 'vreselijke reacties' na corona-uitspraken

19 augustus 2021 04:55

Willeke Alberti (76) wilde niemand kwetsen of veroordelen toen ze dinsdag in 'De Telegraaf' haar coronabesmetting besprak. De zangeres vertelt donderdag in de krant dat ze sindsdien 'de vreselijkste verwensingen' naar haar hoofd geslingerd krijgt.

"Ik heb dat beslist zo niet bedoeld"

"Iemand in mijn omgeving - ik zeg niet wie, want dat vind ik niet netjes - heeft mij toch weten te besmetten. Diegene was niet gevaccineerd. Hoe dom kun je zijn?" liet de 76-jarige eerder in de week in De Telegraaf weten. "Als je met mij omgaat of werkt, weet je dat ik veelvuldig optreed in verzorgingshuizen. Dan moet je toch wijs zijn en niet ongevaccineerd in mijn buurt komen? Je laat je toch ook inenten tegen bijvoorbeeld de mazelen, pokken of polio?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willeke Alberti woedend na coronabesmetting door ongevaccineerd persoon

De zangeres zegt dat het haar spijt dat mensen gekwetst zijn door haar verhaal. "Dat ik mensen die niet gevaccineerd zijn ’dom’ zou noemen, is blijven hangen, maar dat heb ik beslist zo niet bedoeld. Iedereen moet natuurlijk zelf zijn of haar beslissingen nemen. Daar heb ík niets over te zeggen. Dat het misschien boos overkwam, heeft alles te maken met het feit dat iemand uit mijn privésfeer de ziekte heeft overgedragen. Dat was mijn grote teleurstelling."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willeke Alberti weer 'oma': 'Krijgen er een kleintje bij'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!