Logo Radio 538 Beeld © ANP

Radio 538 reageert op onbegrip over Formule 1-camping

19 augustus 2021 13:06

Radio 538 voelt zich 'nauw betrokken bij de evenementensector' en begrijpt dat 'er onbegrip is over de evenementen in Nederland'. Dat laat een woordvoerder van Talpa Network donderdag weten nadat diverse kopstukken in de evenementensector zich woedend uitlieten over de zogenoemde 'Official 538 Dutch Grand Prix Village' in Zandvoort.

"Wel zal 538 haar uitzending maken op het terrein van het circuit"

Op het campingterrein kunnen duizenden bezoekers van de Grand Prix in Zandvoort begin september meerdere dagen overnachten. Eerder besloot het demissionaire kabinet dat alle meerdaagse festivals met slaapgelegenheid deze zomer moesten worden geschrapt omdat dit te riskant zou zijn. Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg suggereert dat prins Bernhard van Oranje, de mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort, zijn invloed zou hebben aangewend om de camping doorgang te laten vinden.

Radio 538 beklemtoont 'alleen naamgevend partner' te zijn van 'Official 538 Dutch Grand Prix Village'. Er zullen geen activiteiten of feesten worden georganiseerd. De organisatie van de Grand Prix beklemtoonde donderdag ook dat op de camping alle 1,5 metermaatregelen zullen worden gerespecteerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Door Radio 538 al meer dan 30.000 kaarten voor Frédérique

'Wel zal 538 haar uitzending maken op het terrein van het circuit, waardoor mensen thuis de sfeer rondom de Dutch Grand Prix mee kunnen maken', stelt een woordvoerder van Talpa Network.

De zender kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen vanwege het Oranjeconcert dat eind april met 10.000 mensen zou worden georganiseerd. Nadat hier veel onrust over ontstond besloot de gemeente Breda geen vergunning te verlenen aan het evenement.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Kemps vervangt Sander Lantinga tijdelijk op Radio 538

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!