Beeld © ANP

Wendy van Dijk wordt levend standbeeld van Florence Nightingale

19 augustus 2021 14:06

Wendy van Dijk (50) is één van de bekende Nederlanders die zich dit jaar tot levend standbeeld laat transformeren in de AVROTROS-liveshow 'Nederland staat op tegen kanker'. De presentatrice kruipt volgende week woensdag in de huid van de Britse verpleegkundige Florence Nightingale, maakte KWF Kankerbestrijding donderdag bekend.

"Wat de zorg het afgelopen jaar voor prestatie heeft geleverd is ongelofelijk"

Wendy doet mee als eerbetoon aan alle mensen die werken in de zorg voor kankerpatiënten. "Wat de zorg het afgelopen jaar voor prestatie heeft geleverd is ongelofelijk, zoveel liefde en toewijding. En dat doen ze natuurlijk altijd, jaar in jaar uit ook voor kankerpatiënten. Net als wat Florence Nightingale deed voor de oorlogsgewonden. Florence Nightingale kreeg de bijnaam Lady with the lamp omdat ze vaak gezien werd met een lamp. Ze werkte namelijk dag en nacht door. Precies wat het zorgpersoneel de afgelopen tijd ook gedaan", laat de presentatrice weten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Wendy van Dijk knipt haar lockdownlokken nog een stukje korter

De elfde editie van de liveshow om zo veel mogelijk donateurs te werven voor KWF Kankerbestrijding wordt woensdagavond uitgezonden op NPO 1. Frits Sissing presenteert het programma dat wordt gemaakt vanuit het Spoorwegmuseum in Utrecht. Douwe Bob, Edsilia Rombley en Danny Vera verzorgen een optreden. Welke BN'er naast Wendy als levend standbeeld te zien is, wordt later bekendgemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!