Selena Gomez Beeld © Getty Images

Selena Gomez: 'Opgelucht dat ik gestopt ben met social media'

20 augustus 2021 05:02

Vijf jaar geleden was Selena Gomez (29) de eerste persoon ooit die meer dan honderd miljoen volgers had op Instagram. In 2017 besloot ze de app van haar telefoon te verwijderen. In de Amerikaanse Elle vertelt ze dat ze simpelweg het nut van sociale media niet meer zag.

Vlak na haar beslissing had Selena best last van ontwenningsverschijnselen, vertelt ze. "Ik moest opeens leren om mezelf te vermaken. Dat was moeilijk, want ik kon altijd uren naar het leven van andere mensen kijken. Soms scrolde ik twee jaar terug in iemands feed voordat ik me realiseerde dat ik die persoon niet eens kende. Nu krijg ik mijn informatie op de oude manier. Als mijn vrienden het ergens over hebben, dan bellen ze me om me te vertellen wat er speelt. Ze vragen niet meer: heb je mijn post niet gezien?".

De account van Selena bestaat nog altijd, de zangeres geeft haar assistente foto's en quotes door om te posten. Dat ze zelf Instagram niet meer opgaat, heeft haar mentaal goed gedaan. "Op die kleine telefoon stonden 150 miljoen mensen. En ik heb 'm weggelegd. Dat was zo'n opluchting voor me."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!