Sonja Bakker Beeld © ANP

Sonja Bakker reageert op beschuldigingen van plagiaat

21 augustus 2021 15:02

Sonja Bakker (46) heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen van plagiaat. De dieetgoeroe laat weten dat ze beschuldigingen aan haar adres erg vervelend vindt en dat ze momenteel samen met haar team onderzoek doet om te kijken of ‘er iets fout is gegaan’.

"Alles is in werking gezet"

Sonja wordt ervan beschuldigd dat ze recepten van andere collega’s zou hebben overgenomen en geplaatst alsof het haar eigen recepten zouden zijn. Verschillende foodbloggers hebben aan de bel getrokken en het Instagramaccount van Sonja is offline gehaald. Sonja is nog wel steeds op Facebook actief, maar daar heeft ze inmiddels wel alle gestolen recepten verwijderd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sonja Bakker van Instagram verwijderd na beschuldiging plagiaat

Eén van de foodbloggers van wie Sonja een recept zou hebben gestolen, Silvia Ribas Dunnirvine, heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. Het is namelijk niet toegestaan om elkaars content zonder toestemming te gebruiken. Haar advocaat zou Sonja hebben genaderd, maar Sonja heeft tot op heden nog niet gereageerd.

Sonja laat nu in een reactie weten dat ze zelf niet haar recepten plaatst, maar dat ze een team heeft die dit voor haar doet. "Met die mensen heb ik nu overleg om te kijken of er iets fout is gegaan. Meer informatie kan ik dus op dit moment niet geven. Alles is in werking gezet. Allemaal vervelend." 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zijn Sonja Bakker en Barry weer koek en ei?

Wat hier juridisch uit gaat komen is nog maar de vraag, aangezien gerechten in Nederland niet of nauwelijks worden beschermd door het auteursrecht. Maar het zonder toestemming letterlijk overnemen van iemands teksten en foto’s is natuurlijk niet toegestaan.

Rob Goossens is niet helemaal tevreden met de reactie van de dieetgoeroe: 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!