André van Duin Dik Voormekaar Show Beeld © ANP

André van Duin acht kans terugkeer Dik Voormekaar Show klein

23 augustus 2021 15:30

André van Duin (74) denkt niet dat zijn 'Dik Voormekaar Show' ooit nog nieuw leven in wordt geblazen. Dat vertelde hij maandagmorgen tijdens de 'Veronica Inside Ochtendshow' aan dj Martijn Muijs (39).

"De Dik Voormekaar Show was een tijdsbeeld, dat was toen heel geweldig en er was toen niet zoveel concurrentie natuurlijk"

Als aan André wordt gevraagd of hij het 'freubelen bij de radio' niet mist, antwoordt hij eerlijk dat hij 'met weemoed terugdenkt aan de dagen dat hij en Ferry de Groot samen de Dik Voormekaar Show maakten'. "Dat mis ik eigenlijk wel. Ik zat gisteravond te eten met Ferry de Groot. Dan gaat de helft van het gesprek over de Dik Voormekaar Show", vertelt hij in de uitzending. 

Maar of er nog een comeback inzit? De komiek denkt zelf van niet. Hij legt uit: "De Dik Voormekaar Show was een tijdsbeeld, dat was toen heel geweldig en er was toen niet zoveel concurrentie natuurlijk." Wel zijn alle afleveringen nog terug te luisteren via podcasts. "Dus er is nog genoeg te luisteren en er wordt nog steeds naar geluisterd… prachtig!" aldus André.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin wil Animal Crackers nieuw leven inblazen

De laatste keer dat de komiek dit programma maakte was in 2009, maar ook dat was al een comeback. De Dik Voormekaar Show begon in 1973 op Radio Noordzee als een radioprogramma, maar stopte toen na acht jaar. De razendpopulaire serie kwam in 1977 ook op televisie, waar uiteindelijk ook een einde aan kwam. Ook in 2000 kwam er weer een comeback. 

André is wél druk bezig om een nieuw seizoen van Animal Crackers op te nemen, maar volgens de presentator is het lastig om beeldmateriaal te verzamelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin komt in oktober met eigen biografie

André is al jaren een tv-icoon en voorbeeld voor velen, en mocht daarom onlangs de eerste munt slaan ter ere van het 25-jarig bestaan van de Pride. Aan de ene kant vindt hij het jammer dat de Pride nog steeds nodig is, maar aan de andere kant vindt hij het ook een feest vertelde hij aan RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Janny en André doen Elfstedentocht aan in Denkend aan Holland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!