Nicolette Kluijver Beeld © ANP

Nicolette Kluijver: 'Ben soms bang dat de kanker terugkomt'

24 augustus 2021 15:32

Hoewel Nicolette Kluijver (36) al een paar jaar kankervrij is, verdwijnt de ziekte nooit helemaal uit haar leven. In de nieuwe editie van 'Grazia', die vanaf woensdag in de winkels ligt, vertelt de presentatrice dat het vertrouwen in haar lichaam verschilt per dag. "Ik ben altijd heel voorzichtig met mijn longen en ik leef gezond, maar je kunt ook bad luck hebben", aldus Nicolette.

"Soms ben ik er helemaal relaxed over, het hangt een beetje van mijn mentale toestand af"

Nicolette is inmiddels vijf jaar genezen van longkanker, maar nog altijd houdt het haar 's nachts wakker. De coronapandemie bezorgde de presentatrice van Expeditie Robinson de afgelopen maanden dan ook extra veel zorgen. "Ik was heel blij met mijn vaccinatie", geeft ze aan in het blad. "Toen ik de tweede kreeg, besefte ik pas hoeveel onderliggende stress ik stiekem had gehad. (...) Soms kan ik nog bang zijn dat het terugkomt, soms ben ik er helemaal relaxed over, het hangt een beetje van mijn mentale toestand af."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicolette Kluijver over hechte band met Peter R.: 'Hij gaf me steengoed advies'

De diagnose longkanker was een behoorlijke eye-opener voor Nicolette, toch is ze ergens ook dankbaar. Dankbaar dat ze er nog is en de dingen kan doen waar ze gelukkig van wordt. Inmiddels is ze vijf jaar schoon. Een 'giga mijlpaal', aldus Nicolette. "Naast dat ik veel verdriet heb gehad, heeft het me ook een boel gegeven", vult de dierenliefhebster aan. "Ik dacht eerst: ik ga een feest geven, maar dat voelt ook een beetje gek. Toch ga ik er wel even goed bij stilstaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoet: Nicolette Kluijver is na lange tijd weer herenigd met kids

Nicolette woont al een tijdje met haar man Joost en kinderen op Bonaire. Maar wie denkt dat de presentatrice in alle rust op het strand bruin ligt te bakken, heeft het mis. Ze is drukker dan ooit en zet zich dagelijks in om voor de dieren en mensen die het daar slecht hebben ook het zonnetje te laten schijnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicolette Kluijver gooit er een goeie ouwe terugblik in

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!