Xander de Buisonjé Beeld © ANP

Xander de Buisonjé: 'Ik heb harten van mensen gebroken'

24 augustus 2021 18:57

Zanger Xander de Buisonjé (48) vertelt in de nieuwe 'Beau Monde' dat hij al aardig wat vrouwenharten heeft gebroken. Ook praat hij openhartig over de verschillende oorzaken daarvan.

"Ik moest met mezelf in het reine komen voordat ik daarmee kon dealen"

De zanger laat weten dat zijn eigen hart nog nooit gebroken is, maar hij zelf al een paar vrouwenharten heeft laten barsten: "Van mijn eigen strapatsen kon ik net zoveel pijn hebben, omdat je dat in de basis natuurlijk niet wilt. Daar lagen andere dingen aan ten grondslag."

Xander vervolgt: "Zoals niet happy zijn met jezelf, destructief gedrag, een gat in jezelf voelen en dat vullen met de aandacht van anderen. Ik moest met mezelf in het reine komen voordat ik daarmee kon dealen, waar ik heel wat jaren en therapiesessies overheen zijn gegaan."

Ook laat de zanger weten dat hij zijn allereerste vlinders door zijn moeder kreeg, en vervolgens door de geboorte van zijn zusje, toen Xander zes jaar oud was. Op zijn achtste kreeg hij zijn eerste zoen, maar daar heeft hij niet zo'n goede herinnering aan: "Ze deed haar mond open en ik dacht alleen maar: 'getverdemme, wat is dit?'" Het hele interview met Xander lees je nu in de nieuwe Beau Monde die vanaf woensdag in de winkel ligt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angstige tijden voor Xander de Buisonjé

Xander is overigens sinds 15 augustus weer te zien op de buis, in het programma 100 dingen. Hierin moet hij proberen om met zijn gezin een maand lang met 'maar' honderd spullen te leven. 

Met het programma, dat mede mogelijk wordt gemaakt door Cordaid, vraagt KRO-NCRV aandacht voor mensen die het altijd met veel minder moeten doen. Aan presentatrice Anita Witzier de taak om te kijken of alle bekende deelnemers zich aan de regels houden en ook echt maar met honderd dingen leven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Xander de Buisonjé maakt lied over cold case dode baby Doetinchem