Cynthia Nixon Beeld © ANP

SATC-actrice Cynthia Nixon haalt uit naar voormalig gouverneur

25 augustus 2021 03:52

Met een korte, maar krachtige, boodschap op sociale media heeft Cynthia Nixon (55) haar gevoelens over de onlangs afgetreden New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo (63) kenbaar gemaakt. De 'Sex & The City'-actrice streed in 2018 met Andrew om de plek als Democratische kandidaat voor het gouverneurschap van de staat New York, maar moest toen haar meerdere erkennen in hem. Uiteindelijk won Andrew het ook van zijn Republikeinse opponent Marc Molinaro en werd toen de belangrijkste politicus in de staat.

"Het verschil tussen mij en Andrew Cuomo?"

Andrew heeft zijn Emmy Award moeten inleveren, nadat uit een officieel onderzoek bleek dat hij jarenlang vrouwen seksueel heeft lastiggevallen. Naar aanleiding van het onderzoek heeft de International Academy, de organisatie die de prijs uitreikt, dinsdag besloten 'zijn naam en elke referentie dat hij de prijs heeft gekregen' uit de annalen te wissen. Hierop speelde Cynthia in met haar tweet.

'Het verschil tussen mij en Andrew Cuomo? Geen van ons twee is gouverneur, maar ik heb tenminste mijn Emmy's nog', aldus de actrice.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cynthia Nixon bekritiseert Sex And The City

Volgers keuren de boodschap van de actrice, die binnenkort te zien is in de SATC reboot And Just Like That..., massaal af. 'Hoe makkelijk is het om iemand die al op de grond ligt nog een schop na te geven. Dit siert je niet. Vergeet niet dat deze man heel New York door de pandemie heeft heen gesleept en niet schroomde om tegen het federale beleid van toenmalig president Trump in te gaan. Hij verdient respect', aldus een volger.

Een ander schrijft: 'Cynthia, wat verlaag je jezelf met deze post. Cuomo is ooit gekozen door het volk, waar jij nog niet eens een klein percentage behaalde. Deze man heeft meer bereikt dan jij ooit zult doen op politiek gebied. En daarbij zul je altijd het minst geliefde personage van Sex & The City blijven, want echt niemand wil Miranda zijn. Je bent net zo zuur en haatdragend als je televisie alter-ego.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cynthia Nixon verliest strijd om gouverneurschap

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!