Saar Koningsberger Beeld © ANP

Saar Koningsberger vijf keer in therapie: 'Herkende mezelf niet'

25 augustus 2021 18:22

Het zijn pittige tijden geweest voor de actrice, die vorig jaar een pauze nam van haar YouTube-kanaal en in een emotionele vlog aangaf dat het haar allemaal te veel werd. Inmiddels heeft Saar Koningsberger (34) haar innerlijke rust weer gevonden, zo vertelt ze in gesprek met 'Flair'. 

"Die pauze-knop was heel welkom"

Saar merkte vorig jaar dat ze niet lekker in haar vel zat. Ze had weinig energie, een kort lontje en zat, terugkijkend, tegen een burn-out aan. "Ik was gewoon niet blij en dat ken ik helemaal niet van mezelf", legt ze uit. "De afgelopen jaren ben ik maar door blijven gaan." Zo begon ze haar eigen YouTube-kanaal, werd moeder, startte haar eigen bedrijf en werkte mee aan televisieprogramma’s zoals Vier handen op één buik. "Nooit nam ik even de tijd om te reflecteren of mezelf af te vragen of dat wat ik aan het doen was me nog gelukkig maakte."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Saar Koningsberger: 'Ongelooflijk trots op kinderkledinglijn'

Dat haar nail art conceptsalon moest sluiten door alle coronamaatregelen hakte er ook flink in. Zakelijk gezien was het dus een jaar van uitersten, persoonlijk was het juist een goed jaar vertelt Saar en had ze eindelijk tijd om aan zichzelf te werken. "Die pauze-knop was heel welkom."

Zoals Saar zich met veel enthousiasme in alles stort, doet ze dat ook als het aankomt op therapie. De presentatrice volgt dan ook niet één, maar vijf verschillende vormen van therapie. "Want ik wilde, als ik toch bezig was, alles aanpakken. Dus niet alleen het persoonlijke deel, maar ook het zakelijke en relationele. Het staat namelijk allemaal in verbinding met elkaar", legt ze uit. Wat ze daarvan geleerd heeft is dat ze het moeilijk vindt om 'nee' te verkopen, iets wat dan ook meteen haar valkuil is. Saar: "Als iemand me uitnodigde voor een etentje, zei ik altijd: natuurlijk ben ik erbij. Ik dacht er helemaal niet over na of ik wel zin had. Ik deed het, omdat ik dacht dat het van mij werd verwacht."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Saar Koningsberger deelt jaloersmakende vakantiefoto's

Nu doet Saar het anders: als iemand iets aan haar vraagt denkt ze eerst aan zichzelf. "Dat nadenken over mijn eigen behoeftes deed ik nooit, want dat voelde egoïstisch. De les die ik het afgelopen jaar heb geleerd is dat dat niet egoïstisch is en dat ik mag kijken naar wat ik zelf nodig heb en niet naar wat de ander nodig heeft."

Het hele interview lees je nu in Flair.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!