Astrid Joosten en Angela de Jong Beeld © ANP

Astrid Joosten ligt niet wakker van kritiek: 'Who the hell is Angela de Jong?!'

26 augustus 2021 17:00

Astrid Joosten (63) heeft overduidelijk geen abonnement op het 'Algemeen Dagblad' vanwege de columns van Angela de Jong (45). In een interview met 'De Volkskrant' reageert de presentatrice behoorlijk venijnig als het gaat over de kritiek die de televisierecensente op haar heeft: "Who the hell is Angela de Jong?!"

"Zelf ben ik mijn grootste criticus: ik kijk alles terug"

Astrid Joosten zou samen met Paul de Leeuw voor luchtigheid moeten gaan zorgen op de vrijdagavond van Op1, maar na zes maanden trok de zender de stekker er alweer uit. "Ik vond het een mooi avontuur, al was er kritiek", vertelt de presentatrice er zelf over in de krant. "In onze eerste uitzendingen zag ik dat we aan het zoeken waren: wat wordt die vrijdagtoon, hoe verpak je die in interviews? Met name Paul is daar best onzeker over geweest, dat durf ik wel te vertellen. Hij is een vrije vogel, die zijn eigen programma’s maakt. Een talkshow met beperkte bandbreedte is heel anders."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid Joosten terug met nieuw seizoen Wat Verdien Je?

Kritiek hoort er nu eenmaal bij, aldus Astrid. Maar dat Angela de Jong beweert dat ze te weinig journalistiek vakmanschap zou hebben, dat gaat er bij de Wat verdien je?-presentatrice niet in. Astrid legt uit: "Weet je, ik trek me weinig aan van kritiek in de media en luister eigenlijk alleen naar een klein groepje om me heen. Zelf ben ik mijn grootste criticus: ik kijk alles terug."

Astrid, die tussen neus en lippen door in het interview vertelt nog tot na haar 65ste een contract te hebben bij BNNVARA, sluit niet uit ooit terug te keren in de talkshow. "Ik heb ook uitzendingen met minder amusement gedaan, met Hugo Logtenberg, toen Sophie Hilbrand ziek was. Dat ging prima", aldus Astrid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong had geen trek in deelname Expeditie Robinson

Angela is wel vaker kritisch en staat dan ook bekend om haar vlijmscherpe uitspraken. Ook in RTL Boulevard neemt ze geen blad voor de mond.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!