R. Kelly Beeld © ANP

'R. Kelly was een nachtmerrie voor zijn personeel'

26 augustus 2021 23:17

R. Kelly (54) was 'een nachtmerrie' voor zijn personeel. Zijn oud-manager Tom Arnold beweert dat de zanger er vreemde regels op nahield en salaris van zijn medewerkers inhield als die niet werden nageleefd. Zo vertelde hij donderdag volgens Amerikaanse media in de rechtbank van New York. Tom is een van de getuigen die is gehoord in de misbruikzaak tegen Kelly.

"Het moesten altijd vrouwelijke gidsen zijn"

Volgens Tom was de r&b-zanger ooit zo boos dat hij een mannelijke gids had gehuurd tijdens een uitje in Disney World dat hij een week lang niet betaald kreeg. Dat zou gaan om een bedrag van 1500 dollar. "Het moesten altijd vrouwelijke gidsen zijn", aldus de oud-manager.

Tom, die van 1998 tot en met 2011 manager was van de studio van de zanger, werd naar eigen zeggen meermaals "beboet" voor dingen die hij niet goed deed. Zo zou Kelly ook salaris hebben ingehouden toen Arnold vergat lunch te halen en zijn telefoon niet opnam omdat hij lag te slapen. Volgens Tom kregen hij en zijn collega's ook een boete omdat ze per ongeluk de donuts van de zanger hadden opgegeten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'R. Kelly liet meisje onder dwang valse verklaringen schrijven'

De rechtszaak tegen Kelly ging vorige week van start en duurt naar verwachting nog enkele weken. De 54-jarige Amerikaan moet voorkomen voor onder meer seksueel misbruik en mensenhandel. Kelly beweert onschuldig te zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-werknemer R. Kelly: ‘Het was een compleet andere wereld’

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!