Chadwick Boseman Beeld © ANP

Collega's Chadwick Boseman eren de vorig jaar overleden acteur

28 augustus 2021 20:31

Precies één jaar na zijn overlijden staan verschillende collega's en vrienden zaterdag stil bij de dood van de Amerikaanse acteur Chadwick Boseman. Op sociale media herdachten onder andere Lupita Nyong'o (38), Viola Davis (56) en Mark Ruffalo (53).

"Ik wist niet dat ik zijn lach net zoveel zou kunnen missen als zijn stilte. Maar dat doe ik wel"

'Ik wist niet dat ik zijn lach net zoveel zou kunnen missen als zijn stilte. Maar dat doe ik wel. Een jaar na zijn dood blijft de herinnering aan hem levend', schrijft Lupita bij een foto waarop ze samen lachend te zien zijn. De actrice was samen met Boseman te zien in Black Panther. Viola Davis postte een foto van haar en Chadwick tijdens de opnames van Ma Rainey's Black Bottom, zijn laatste film. 'Deze dag een jaar geleden verliet je de aarde en ons', schrijft ze. 'Je wordt gemist!!!'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Echtgenoot Chadwick Boseman eert hem met emotioneel lied

Mark Ruffalo laat weten dat hij op deze speciale dag aan de acteur denkt. 'Ik kan niet geloven hoe snel de tijd is gegaan', laat de Marvel-acteur weten. Josh Gad deelt op zijn beurt een screenshot van het laatste bericht dat hij kreeg van Chadwick: 'Ik ga vaak terug naar dit, mijn laatste tekst van hem. Dan glimlach ik, wetende dat hij altijd de schoonheid zocht, zelfs als toegeven aan de harde realiteit van het leven zoveel makkelijker had geweest.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrouw Chadwick Boseman neemt postuum NAACP Award in ontvangst

Eerder deze week bracht Simone Ledward Boseman al een eerbetoon aan haar overleden man. Tijdens het televisie-event Stand Up to Cancer zong ze het nummer 'I'll Be Seeing You' voor hem. Met het programma werd geld ingezameld voor onderzoek naar kanker.

Chadwick overleed in augustus vorig jaar op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De acteur werd vooral bekend door zijn rol in Black Panther.

Tim Oliehoek over Chadwick Boseman: acteren absolute noodzaak

02:30
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chadwick Boseman postuum genomineerd voor Gotham Award

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!