Quinty Trustfull en Loretta Schrijver Beeld © ANP

Quinty trots op Loretta: 'Kan niet wachten tot ze weer naast mij zit'

29 augustus 2021 14:02

Loretta Schrijver (65) keert voorlopig nog niet terug bij 'Koffietijd'. De presentatrice, die een paar maanden geleden werd geopereerd aan darmkanker, vindt het dagelijkse ochtendprogramma nog 'een beetje te zwaar' vertelde ze eerder deze week aan RTL Boulevard. Wél zien we haar in de eerste aflevering vertelt collega Quinty Trustfull (49) aan 'LINDA.nl'.

"Ik ben heel blij en trots op hoe ze er nu voor staat en hoe ze is opgekrabbeld na al die ellende"

Waar normaal gesproken Loretta en Quinty de eerste twee dagen van de week samen presenteren, valt Patrick Martens in op de maandag en Vivian Slingerland op dinsdag. Wat mensen volgens de presentatrice vaak vergeten is dat ze meer doen dan alleen teksten oplezen.

"Eén uitzending staat voor ons zeker voor zes uur voorbereiding. Denk aan het lezen van biografieën, alles bespreken met de redactie, het nieuws volgen, repeteren", legt Quinty uit. "Ze (Loretta red.) is nog niet fit genoeg om aan een dagelijks live-programma mee te doen, en dit ook voor te bereiden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Quinty herenigd met Loretta: ‘Als vanouds weer gezellig’

Voorlopig drinkt Loretta dus gewoon haar koffie thuis, wel is ze aanstaande maandag via FaceTime te zien in de eerste uitzending van het seizoen om haar verhaal te doen. "Zo is ze er toch nog een beetje bij", aldus Quinty, voor wie Loretta meer dan alleen een collega is: "We zijn al twaalf jaar dikke vriendinnen. Ook tijdens haar ziektebed ben ik veel bij haar geweest. De eerste twee maanden in het ziekenhuis, daarna thuis. Ik ben dan ook niet naar het buitenland geweest deze zomer."

"Ik ben heel blij en trots op hoe ze er nu voor staat en hoe ze is opgekrabbeld na al die ellende. Ze is op de weg terug, stapje voor stapje (...) Ik kan niet wachten tot Loretta weer naast mij zit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Quinty had veel verdriet om zieke vriendin Loretta Schrijver

Koffietijd is elke werkdag om 10.00 uur te zien op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!