Rose McGowan en Oprah Winfrey Beeld © ANP

Actrice Rose McGowan haalt uit: 'Oprah Winfrey is nep'

01 september 2021 15:52

Actrice Rose McGowan (47), bekend van onder andere 'Charmed' en 'Once Upon a Time', heeft in een tweet hard uitgehaald naar Oprah Winfrey (67).

"Ik wil graag dat ze echt is, maar dat is ze niet"

Rose noemt Oprah onder andere 'nep' omdat ze vroeger omging met voormalig Hollywood-producent Harvey Weinstein. Hij kwam in 2017 onder vuur te staan nadat verschillende vrouwen hem beschuldigden van seksueel misbruik. Ook werkt Oprah (sinds vorig jaar) niet meer mee aan een documentaire over de misbruikschandalen van muziekproducer Russel Simmons. 

'Ik ben blij dat meer mensen de lelijke waarheid van Oprah Winfrey nu zien. Ik wil graag dat ze echt is, maar dat is ze niet. Van het zijn van vrienden met Weinstein tot het in de steek laten van slachtoffers van Russel Simmons. Ze ondersteunt een zieke machtsstructuur voor persoonlijk gewin, ze is zo nep', schrijft de actrice op het sociale medium. Ook deelt ze een foto van de presentatrice uit 2014 waarin ze Weinstein een kus op haar wang geeft. Voor zover bekend heeft Oprah nog niet gereageerd op de uithaal van Rowan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein vloog met privéjet naar rechtbank in L.A.

Harvey Weinstein kwam begin augustus nog in het nieuws omdat hij niet wilde dat bewijsmateriaal en verslagen uit het proces niet openbaar zouden worden gemaakt. Volgens hem zou het de jury beïnvloeden als de documenten in de media terechtkomen. 

'Er zijn maar weinig zaken uit de moderne geschiedenis die zoveel en zulke intense persaandacht, publiek debat en mediagekte hebben veroorzaakt als deze zaak', schrijven de advocaten volgens Deadline in het verzoek. 'Vanaf het moment waarop de eerste beschuldigingen werden geuit, nog voor enige aanklacht in New York of Californië, zorgde de pershysterie ervoor dat meneer Weinsteins naam gelijk kwam te staan aan schuld en misbruik.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein bepleit onschuld in nieuw proces

Harvey Weinstein zit momenteel in New York een gevangenisstraf van 23 jaar uit voor seksueel geweld, maar is uitgeleverd aan Californië om daar terecht te staan voor nog eens vijf vermeende gevallen van aanranding en verkrachting. Net zoals in New York ontkent de oud-producent de aantijgingen. Volgens hem vond alle seks met wederzijdse instemming plaats.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thomas Markle: 'Oprah Winfrey gebruikt Harry en Meghan'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!