Jan Jaap van der Wal Beeld © ANP

Jan Jaap van der Wal van Twitter af door dreigementen

02 september 2021 22:46

Jan Jaap van der Wal (41) is van Twitter afgegaan vanwege dreigementen die hij ontving van Formule 1-fans. Dat vertelde hij donderdagavond in het programma 'Dit was het nieuws'. "Toen Max Verstappen begon met racen, leek hij nogal op zijn vader", vertelde de cabaretier. "Hij reed bij een bocht rechtdoor en kwam terecht in de grindbak. Toen schreef ik iets in de trend van: ja, zo kan ik het ook. De strontkar die ik toen over mij heen kreeg van fans was echt ongelooflijk."

"De Formule 1-fans, daar kan je pas echt heel weinig tegen zeggen"

Jan Jaap stelt dat "mensen vaak zeggen dat je niet meer alles kan zeggen. En dan worden er meestal de moslims bij gehaald. Maar de Formule 1-fans, daar kan je pas echt heel weinig tegen zeggen".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Jaap van der Wals advies aan Peter Pannekoek: 'Word strak'

De cabaretier is niet de enige deze week die melding maakt van dreigementen van Formule 1-fans. Milieudeskundige Johan Vollenbroek van Mobilisation for the Environment (MOB) ontving talloze doodsbedreigingen van Formule 1-fans. Zij waren er boos over dat de actiegroep naar de rechter stapte vanwege de vermoedelijk te hoge stikstofuitstoot tijdens de Grand Prix op Zandvoort van komend weekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Jaap: 'Gers zou geen coach meer moeten zijn bij Voice Kids'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!