Samantha Steenwijk Beeld © ANP

Samantha Steenwijk heeft drie maanden na val paard nog steeds pijn

03 september 2021 13:14

Zo'n drie maanden na de val van haar geliefde paard Voice heeft Samantha Steenwijk (35) nog steeds last van ongemakken. Dat vertelt ze in gesprek met '100%NL Magazine'.

"Het was pure pech"

Gevaar zit in een klein hoekje: nadat Samantha met haar paard een nieuwe bak zónder omheining betreedt, gaat het mis. Voice schrikt en wil in volle galop terug naar de stal. "Hij rent richting het parkeerterrein, maar als hij met zijn hoefijzers vanuit het zand op de tegels komt, glijdt hij uit. Ik dacht alleen aan hem, straks breekt hij een been en ben ik mijn paard kwijt. Met man en macht probeerde ik hem daar weg te duwen."

Daardoor zit de zangeres zo scheef op haar paard dat ze er knullig van afglijdt. "Ik val heel hard op mijn stuit en onderrug en Voice loopt over mij heen, waardoor ik mijn enkelband heb gescheurd." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Samantha Steenwijk valt van paard en kneust van alles

Hoewel het naar eigen zeggen een 'stuk beter' gaat, is op hakken lopen nog steeds een moeilijke opgave. Om nog maar te zwijgen over Samantha's stuitje en haar onderste ruggenwervels die door de val een flinke klap hebben gekregen. "Dus daar ben ik nog wel even zoet mee." Toch is haar vertrouwen in Voice niet afgenomen. "Hij kwam gelijk naast mij staan met van die heel grote neusgaten, helemaal in paniek. Met dat in mijn achterhoofd weet ik: er zit geen stout bij. Het was pure pech, en ik vertrouw hem nog steeds 100 procent."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Samantha Steenwijk ondanks val nog steeds smoor op paard

Onlangs is de droom van de paardenliefhebber uitgekomen: een merrie is van een veulen bevallen en Samantha is daar van begin tot eind bij. Vol trots vertelt ze over de bijzondere naam die het veulen heeft gekregen. 

Het hele interview met Samantha Steenwijk lees je nu in 100%NL Magazine. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!