Nicole Scherzinger Beeld © ANP

Nicole Scherzinger aangeklaagd, wil niet optreden tijdens tournee

04 september 2021 10:57

Zangeres Nicole Scherzinger (43) is door Pussycat Dolls-oprichter Robin Antin (60) aangeklaagd vanwege een reünietournee van de populaire meidengroep. De leadzangeres van de Pussycat Dolls, die in 2010 uit elkaar gingen, weigert volgens Robin op te treden tijdens de tour, ondanks een overeenkomst die werd gesloten in 2019, meldt 'E! News'.

Robin stelt in de aanklacht al twee jaar bezig te zijn met de onderhandelingen over de herlancering van de Pussycat Dolls. In 2019 werd afgesproken dat Nicole een "actieve partner" in de tournee zou zijn, inclusief 45 liveoptredens. In ruil daarvoor zou de zangeres 49 procent van de aandelen en winst ontvangen. Robin zou de overige 51 procent krijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Riverdale kondigt comeback Josie and The Pussycats aan

Door de coronapandemie werd de reünie uitgesteld. In april van dit jaar kwam Nicole met nieuwe voorwaarden voor de overeenkomst. In deze nieuwe voorwaarden deed ze onder andere het verzoek om 'volledige creatieve controle' te krijgen en de 'definitieve autoriteit voor besluitvorming' te worden, aldus de aanklacht.

Vanwege 'groei van haar persoonlijke merk en de kansen die ze zou moeten missen' wilde Nicole de voorwaarden aanpassen. Het team van Robin stelt dat ze echter al contractueel verplicht was om aan de eerdere voorwaarden te voldoen. De zangeres gaf daarop aan dat ze weigert deel te nemen aan de reünietournee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pussycat Dolls-zangeres bevallen van eerste kindje

Robin Antin beschuldigt de zangeres daarom van 'afpersing' en het eisen van 'creatieve controle'. Ze hoopt bij de rechter een schadevergoeding af te dwingen, inclusief de winst die verloren is gegaan als gevolg van de weigering van Nicole.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!