Jan Roos en Dennis Schouten Beeld © ANP

Televizier hoeft Roddelpraat niet tot nominatieronde toe te laten

6 september 2021 14:38

Het onlineprogramma 'Roddelpraat' hoeft niet opnieuw toegelaten te worden tot de nominatieronde van de Televizier-prijzen. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland maandag besloten. Programmamakers Jan Roos (44) en Dennis Schouten (26) stapten naar de rechter, omdat het programma volgens hen onrechtmatig van de lijst was gehaald.

Roddelpraat werd door Televizier uit de selectie van de Televizier-Ster voor Online-Videoserie gehaald, omdat het groepen in de samenleving zou beledigen. Jan en Dennis sommeerden de Televizier-organisatie daarop het programma weer op te nemen in de selectie, maar dat gebeurde niet. Daarom stapten ze naar de rechter.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rechter doet maandag uitspraak in zaak Roddelpraat en Televizier

De organisatie mag deelnemers uitsluiten, maar de manier waarop dat is gegaan is onzorgvuldig, aldus de rechter. Dat betekent echter niet dat Roddelpraat terug op de lijst moet worden geplaatst. Dat komt omdat niet vast is komen te staan dat de uitsluiting van de verkiezing schade voor de programmamakers tot gevolg heeft gehad.

Televizier laat weten blij te zijn dat de rechter in het kort geding alle vorderingen van Roddelpraat heeft afgewezen. "Televizier heeft eerder al erkend dat het aanvankelijk op de Kwalificatielijst toelaten, en het op een later moment alsnog uitsluiten van Roddelpraat geen schoonheidsprijs verdient. Ook de rechter wijst daar nu op. Maar de organisatie had goede redenen om het programma alsnog uit te sluiten en is blij dat die uitsluiting nu bevestigd is door de rechter."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dennis Schouten over exit Expeditie Robinson: 'Niet meer zoiets doen'

Het presentatie-duo wilde snel een beslissing en daarom kwam de rechter maandag alleen met een besluit. De uitwerking van het oordeel volgt over twee weken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Roddelpraat spant kort geding aan tegen Televizier

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!