Thierry Baudet (Archieffoto) Beeld © ANP

Baudet scheldt journalist uit voor homo: COC eist excuses

06 september 2021 16:21

COC Nederland wil dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet (38) zijn excuses maakt voor het uitschelden van NPO-journalist Joost Vullings van 'EenVandaag'. Baudet zei "homo" tegen Vullings omdat deze hem geen hand wilde geven. Handen schudden is niet toegestaan volgens de coronaregels van de overheid.

"Woorden doen er toe en homo is geen scheldwoord. Een excuus vanuit Baudet is daarom ook zeker op z’n plaats."

"Politici hebben een voorbeeldfunctie", stelt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. "Het geeft dan ook een zeer slechte boodschap aan onze jeugd als een politicus homo als scheldwoord gebruikt. Woorden doen er toe en homo is geen scheldwoord. Een excuus vanuit Baudet is daarom ook zeker op z’n plaats."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Thierry Baudet sleept YouTube voor de rechter – heeft hij kans van slagen?

Joost maakte afgelopen weekend melding van het incident in de podcast De Stemming. Hij maakte afgelopen week een rondje door het complex waar de Tweede Kamer nu huist vanwege een grote verbouwing. "Als je bij Forum rondloopt, komen ze allemaal naar buiten en steken heel provocatief hun hand uit, want ze willen dan dat je hem schudt", vertelde de journalist van EenVandaag.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Thierry Baudet negeert Mark Rutte en bezoekt illegaal sportschool

Ook Thierry kwam zijn kamer uit. "Ik wilde zijn hand beantwoorden met een boks, maar dat wilde hij niet. 'Homo', zei hij meteen tegen me." Joost vond dit een rare reactie, voegt hij daar aan toe. "Het is wel heel obstinaat om gelijk maar 'homo' te roepen als iemand geen hand wil geven."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Thierry Baudet: 'Ik heb coronagriep of andere griep gehad'

De partijleider van Forum voor Democratie kwam eerder dit jaar ook onder vuur te liggen omdat hij zich in app-gesprekken met partijgenoten homofoob zou hebben uitgelaten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!