Beeld © Instagram @ruuddewild

Ruud de Wild: 'Dacht heel lang dat ik dood zou gaan'

06 september 2021 21:27

Radio 2-dj Ruud de Wild (52) dacht het afgelopen jaar heel lang dat hij dood zou kunnen gaan. De radiomaker had kanker en werd meerdere malen geopereerd. Hij is inmiddels schoon verklaard.

"Ik wist het vanaf afgelopen januari"

Ruud sprak met zijn collega Gijs Staverman vanwege de KWF Collecteweek. "Ik heb heel lang gedacht dat ik dood kan gaan", vertelde Ruud, die voor het eerst sinds de laatste operatie weer even op de radio te horen was.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ruud de Wild met vallen en opstaan 'weer de goede kant op'

"Ik wist het vanaf afgelopen januari en toen heb ik het stilgehouden. Pas voor de grote operatie, bij de derde ingreep, heb ik het bekendgemaakt." De dj roept iedereen op om KWF te steunen: "Er is veel meer geld nodig voor onderzoek, omdat kanker de wereld uit moet."

De KWF Collecteweek is maandag officieel gestart. Ook NPO Radio 2 komt in actie door honderd uur radio te maken voor KWF. Eén op de drie mensen krijgt in zijn leven te maken met kanker. Ook Ruud kwam er vorig jaar achter dat hij ziek was: "Ik heb het geluk dat ik er relatief snel bij was. Als ik het een halfjaar later had ontdekt, dan hadden wij nu niet gebeld."

Ruud kreeg tal van beterschapswensen toen bekend werd dat hij ziek werd. In de video hieronder vertelt de radio-dj hoe bijzonder hij dat vindt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ruud de Wild keert in september weer terug op de radio

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!