Beeld © ANP

The Wire-acteur Michael K. Williams (54) overleden in appartement

06 september 2021 22:39

Acteur Michael K. Williams is overleden. De 54-jarige ster uit series als 'The Wire' en 'Boardwalk Empire' werd volgens 'The New York Post' dood in zijn appartement aangetroffen.

"Ik trok het niet meer, ik was helemaal klaar met de schijnvertoning die ik in stand hield"

De politie zou naast het lichaam "drugsparafernalia" hebben aangetroffen die zouden wijzen op een overdosis. Michael is altijd open geweest over zijn drugsgebruik en gaf in een interview uit 2012 al eens aan "dat het een wonder was dat hij nog niet was gestorven".

In een gesprek met NJ.com zei de acteur destijds: "Ik speelde met vuur. Ik gebruikte drugs op hele enge plekken met hele enge mensen. Het was slechts een kwestie van tijd voordat ik gepakt zou worden en mijn verhaal op de cover van een of ander tijdschrift zou staan. Of erger nog: dat ik in de gevangenis zou belanden of dood zou gaan. Als ik daar nu op terug kijk snap ik eigenlijk niet dat ik het overleefd heb."

Uiteindelijk wist Michael zijn verslaving toen te overwinnen. "Ik trok het niet meer, ik was helemaal klaar met de schijnvertoning die ik in stand hield. Ik verborg mijn gebruik voor de mensen die me lief hadden en verdween soms een paar dagen om te gebruiken. Het was een ontzettend eenzaam bestaan, waarin ik constant loog, geen geld meer had en in elkaar geslagen werd. Het sloopte me, waardoor ik uiteindelijk besefte dat dit niet mijn dood moest worden. Ik heb me weleens afgevraagd waarom God mij heeft gespaard terwijl ik de dood zo vaak dichtbij heb zien komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Wire-acteur gearresteerd om geweldpleging

De acteur brak door bij het grote publiek met zijn rol van Omar Little in The Wire. In Boardwalk Empire speelde hij de rol van Chalky White. Ook was hij te zien in grote films als 12 Years a Slave, The Road en Inherent Vice. 

Michael won veel prijzen voor zijn acteerwerk. Hij werd in totaal vijf keer genomineerd voor een Emmy Award.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

12 Years a Slave winnaar beste boekverfilming

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!