Beeld © ANP

Kluun in het huwelijksbootje gestapt met zijn 'juf' Anne

07 september 2021 12:00

Na de stukgelopen relatie met Saskia Noort (54) heeft Raymond van de Klundert (57) opnieuw het geluk in de liefde gevonden bij Anne de Jong (50). De auteur is afgelopen zaterdag in het huwelijksbootje gestapt in het bijzijn van hun kinderen, Annes ouders en vrienden. Dat vertelt de auteur aan RTL Boulevard.

"We spraken een paar keer af en praatten samen over schrijven, boeken, uitgevers en over de liefde"

Coaching-expert Anne, die door Kluun liefkozend zijn 'juf' wordt genoemd, is de vrouw die de auteur weer op één knie heeft gekregen. 'Ik volgde een coachopleiding bij haar in 2017. In mei 2019 ontmoetten we elkaar opnieuw, toen Anne bezig was met een nieuw boek en vroeg of ik mee kon denken over de marketing en een titel', schrijft Kluun in een lang bericht op Instagram.

'We spraken een paar keer af en praatten samen over schrijven, boeken, uitgevers en over de liefde. Meer specifiek over een boek dat ik door haar leerde kennen, Verbonden van de Amerikaanse psychologen Amir Levine en Rachel Heller. In het boek worden drie soorten hechtingsstijlen in de liefde beschreven: veilig, vermijdend en angstig. We vertelden elkaar over ons liefdesverleden, onze relaties en onszelf. Tijdens die gesprekken werden we verliefd op elkaar.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kluun is verloofd: 'Mijn juf wordt mijn vrouw'

Aan RTL Boulevard vertelt Kluun dat zijn vrouw werd weggegeven door haar zoon van zestien, hij door zijn dochters van dertien en zeventien. "Ook onze dochters samen gaven een ontroerende speech." De auteur benadrukt dat liefde 'van alle tijden en alle leeftijden is'. "Liefde en leven laat zich niet leiden, maar je moet het leven en de liefde wel durven pakken. (...) Dat is waar wij ultiem trots op zijn. We herkenden de liefde, we durfden te springen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kluun laat tranen vloeien door roman aan zijn zus op te dragen

Kluun is inmiddels een ervaringsdeskundige op het gebied van trouwen. Hij gaf twee keer eerder het jawoord: eerst aan Judith, met wie hij van 1995 tot 2001 getrouwd was. Daarna aan Nathalie in 2005. Zij scheidden in 2011.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!