Francis van Broekhuizen Beeld © ANP

Francis van Broekhuizen: 'Mijn uiterlijk is mijn zwakke punt'

7 september 2021 15:56

Francis van Broekhuizen (46) is in de nieuwe 'LINDA.Loves' openhartig over haar pestverleden. De operazangeres vertelt: 'Vroeger vond ik mezelf niet mooi. Nu zie ik dat dit onzin is. Ik ben geen Barbie, maar heb wel een leuke kop met veel uitdrukking.'

"Ik ben geen Barbie, maar heb wel een leuke kop met veel uitdrukking"

Pas sinds kort durft Francis uit te pakken wat betreft haar kleding, maar een fotoshoot blijft voor haar spannend. 'Ik snap niet waarom ik het doe', zegt de comédienne, die het 'echt verschrikkelijk vindt' om voor de camera te staan. 'Mijn uiterlijk is mijn zwakke punt.'

Die onzekerheid ontstond toen ze een jaar of twintig was en flink werd gepest. Francis verstopte zich in lange, zwarte rokken die ze combineerde met zwarte dr. Martens. 'Ik kon zo het klooster in', weet ze nog. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Francis van Broekhuizen: 'Door corona een BN'er geworden'

Inmiddels kleedt ze zich graag in het roze en in het rood, in kleren die ze scoort op de jongensafdeling van C&A, HEMA en Primark. 'Sinds ik op tv ben, denken mensen dat ik een stylist heb. Draag ik een zwarte blouse met witte stippen, vragen ze wie mijn kleding kiest. Nou, dat doe ik zelf', aldus Francis.

Francis was afgelopen zomer te zien in het eerste seizoen van de RTL-hit De Verraders. In onderstaande video vertelt ze zelf over het programma.

Francis over de dubbele bodem in De Verraders

00:59
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pride-ambassadeur Francis van Broekhuizen 'wil laten weten dat het allemaal goedkomt'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!