Bibian Mentel en Edwin Spee Beeld © ANP

Edwin Spee leeft zonder schuldgevoel: 'Bibian had het zo gewild'

09 september 2021 18:19

Met haar positiviteit, kracht en levenslust wist Bibian Mentel, die afgelopen maart op 48-jarige aan de gevolgen van kanker overleed, velen te inspireren. Haar man Edwin Spee zet dit sindsdien voort, en deelt vanaf nu wekelijks zijn persoonlijke verhalen en dierbare herinneringen als columnist van 'Margriet'.

"Ik maak nu nieuwe herinneringen met ons gezin"

Bibans levenmotto 'verzamel herinneringen, geen bezittingen', vormt de rode draad in de columns van Edwin. "Ik ben verdrietig, maar niet ingestort en kan goed leven met het verdriet", vertelt Edwin in gesprek met het tijdschrift. Volgens de geliefde van Bibian bespraken ze regelmatig hoe het verder zou gaan na haar dood. "Dat ik mijn leven oppak en verder leef, doe ik zonder schuldgevoel. Bibian had het zo gewild en zei vaak genoeg tegen me: 'Ik gun jou het geluk.' Ik maak nu nieuwe herinneringen met ons gezin."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man Bibian Mentel laat levensmotto tatoeëren ter nagedachtenis

Volgens Edwin was zijn vrouw altijd positief, ook toen de kanker bleef terugkomen. "'Welke herinneringen kunnen we nog maken?' Dat was wat Bibian steeds vroeg", vertelt Edwin. "We keken niet naar het verdriet, dat er natuurlijk ook was, maar naar de tijd die we nog hadden. Wat konden we nog doen?"

Vanaf 16 september is de eerste column van Edwin te lezen in Magriet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man van Bibian Mentel: 'Zoon Julian is 100 procent een kopie van haar'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!