Olcay Gulsen en Ruud de Wild Beeld © Instagram @olcay

Ruud de Wild 'ondanks alles' dankbaar voor het leven

9 september 2021 21:37

Van 6 tot en met 10 september zendt NPO Radio 2 een week lang uit vanaf een camping in Drenthe, om aandacht te vragen voor de collecteweek van KWF. In de 100 uur voor KWF collecteren ze platen, verhalen en zetten ze mensen die het verdienen in het zonnetje. Ook Ruud de Wild (52) doet bij zijn collega's nog één keer zijn verhaal: "Kanker is geen oudemensenkwaal. Dat is het grootste misverstand dat er is."

"As ik zie wat voor een gelukkig leven ik terug heb gekregen ondanks alles, dan ben ik heel dankaar"

In januari van dit jaar wordt er darmkanker geconstateerd bij Ruud, die in de radioshow vertelt dat het Simon Keizer was die hem erop attendeerde dat het belangrijk is om jezelf regelmatig te checken. "Uiteindelijk ben ik geopereerd en na de operatie zei de chirurg: 'Je hebt in ieder geval geen prostaatkanker' (…) Ik sprak Simon over de self-check, maar die was veel breder. Self-check geldt ook voor darmkanker helaas, en dat heb ik ook niet gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud de Wild: 'Dacht heel lang dat ik dood zou gaan'

En dat is volgens de radio-dj belangrijk want als hij er zelf twee jaar eerder bij was geweest, dan hadden ze zijn kanker met een scopie weg kunnen snijden.

Afgelopen week onderging de radiomaker nog een pittige operatie, maar hij vertelt dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. "Het klinkt heel gek, maar het went ook wel weer", legt Ruud uit. "Revalideren hoort erbij (...) En als ik zie wat voor een gelukkig leven ik terug heb gekregen ondanks alles, dan ben ik heel dankaar."

Ruud de Wild schoon verklaard: 'Ben op de goede weg terug'

01:31
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda Hakeboom met kunstwerk verrast door Ruud de Wild

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!