Idina Menzel Beeld © ANP

Excuses van John Travolta aan Idina Menzel na Oscarblunder

10 september 2021 02:08

Nadat John Travolta (67) de naam van Idina Menzel (50) behoorlijk verkeerd had uitgesproken tijdens de Oscarceremonie in 2014, bood de acteur haar op allerlei manieren zijn excuses aan. Dat vertelt de actrice en zangeres in een nog niet uitgezonden aflevering van 'Carpool Karaoke'.

"Die mails waren zo aardig, hij is erg lief"

Idina trad tijdens de awarduitreiking op met Let it Go uit de musical Frozen, het nummer dat die avond de Oscar voor beste liedje zou winnen. John kondigde haar aan als "Adele Dazeem". Later heeft hij verklaard dat dat kwam doordat haar naam op de autocue fonetisch gespeld was en bekende hij ook dat hij wel erg onder de indruk was van Goldie Hawn, die hij vlak daarvoor backstage ontmoette.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John Travolta: 'Dans met prinses Diana was als in een sprookje'

In een clip die donderdag uitkwam van Carpool Karaoke vertelt de zangeres dat John haar daarna bloemen en meerdere mails stuurde om zich te verontschuldigen. "Die mails waren zo aardig, hij is erg lief en wilde het heel graag goedmaken. Maar ik heb hem altijd gezegd dat dat niet nodig was, want het was het beste dat mij ooit is overkomen."

De blunder van John kreeg namelijk zoveel aandacht, dat Idina meteen volop in de spotlights stond. Toch moet de zangeres bekennen dat ze in eerste instantie even moest slikken toen ze John haar naam hoorde verhaspelen. "Ik kreeg even heel veel zelfmedelijden. Ik dacht: Meryl Streep zit daar in de zaal. Dit zou mijn grote moment moeten zijn en hij heeft net mijn naam verkloot. Maar acht seconde later toen de band begon te spelen dacht ik juist: herpak je, dit is jouw moment. Maak je hier geen zorgen over en zing, bitch."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John Travolta blikt terug op dans met Diana: 'Een magisch moment'

De zangeres heeft overigens al eens wraak kunnen nemen op de acteur. Tijdens de Oscarceremonie een jaar na de blunder presenteerde de twee samen de award voor beste liedje en kondigde zij hem aan als "Glom Gazingo".

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!