Michael K. Williams Beeld © ANP

'Doodsoorzaak Michael K. Williams nog altijd niet bekend'

10 september 2021 03:00

De neef van Michael K. Williams die zijn oom eerder deze week dood aantrof in New York, is er nog niet van overtuigd dat de 'The Wire'-acteur is overleden aan een overdosis. In gesprek met 'Daily Mail' benadrukt Dominic DuPont dat de uitslag van de autopsie nog niet bekend is.

"De politie heeft vaker op een andere manier naar dingen gekeken"

De politie in New York meldde eerder uit te gaan van een overdosis. "Ik ga niets zeggen over wat de politie beweert", aldus Dominic, "de politie heeft vaker op een andere manier naar dingen gekeken." Zijn vrouw Staci, die erbij was toen Dominic zijn oom levenloos aantrof en de alarmcentrale belde, noemt de aanname dat het om een overdosis ging tegenover de krant "niet feitelijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Wire-acteur Michael K. Williams (54) overleden in appartement

Michael en Dominic waren erg close. De neef van de acteur werd op zijn negentiende veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor moord, en zat daar 20 jaar van uit. Volgens Dominic was zijn oom in de tijd een mentor voor hem. Michael vertelde in interviews voor miniserie The Night Of, waarin hij een gevangene speelde, dat hij geen research hoefde te doen voor zijn rol omdat hij de situatie maar al te goed kende.

De neef werd in de gevangenis jongerenwerker en ging na zijn vrijlating aan de slag voor 'Making Kids Win', de door Michaels opgerichte non-profit die kansarme jongeren bijstaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

The Wire-acteur gearresteerd om geweldpleging

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!