Nielson Beeld © ANP

Nielson verliest duizenden volgers door kritisch bericht

13 september 2021 16:13

Zanger Nielson (31) heeft zich afgelopen weekend kritisch uitgelaten over de vermeende plannen van de regering om een vaccinatiepaspoort te gaan gebruiken. Hiermee moeten bezoekers van bijvoorbeeld een café of theater bewijzen dat ze volledig zijn ingeënt. Dat gaat de zanger een stap te ver.

"We laten het corona toegangsbewijs toch niet serieus werkelijkheid worden mensen"

Zo schreef Nielson op Twitter het volgende: 'Wake the fuck up please! We laten het coronatoegangsbewijs toch niet serieus werkelijkheid worden mensen. Het is aan ons. Ik weiger.' Zijn reactie ging al snel viral op het sociale medium, maar een deel van zijn fans lijkt het niet met hem eens te zijn.

Zo laat hij vlak daarna weten al tienduizend volgers te zijn kwijtgeraakt: 'Of je nu gevaccineerd bent of niet, lieve mensen, een samenleving waarin je wordt verplicht om te bewijzen dat je niet ziek bent voordat je ergens naar binnen mag, klopt niet.' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:Hij

Nielson aan de slag als interactieve tourgids: 'Vele mooie plekjes'

Hij vervolgt: 'Al kost het me nog tienduizend volgers: ik weet dat dit niet goed is en dat we er nu iets aan moeten doen. Teken de petitie in de volgende story.' 

Naast Nielson is ook Hans Teeuwen kritisch op de vermeende plannen van het demissionair kabinet. Op Instagram deelt hij een video waarin hij zijn frustratie deelt: "Dat zit me helemaal niet lekker. Alsjeblieft, overtuig me dat er helemaal niks mis is met die QR-code." In de reacties krijgt hij veel bijval van bekende Nederlanders, waaronder Tim Douwsma, Lieke van Lexmond, Giel de Winter en Monique Smit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nielson terug na emotioneel jaar: 'Ik heb weer zin in plezier'

Dinsdag 14 september is er weer een persconferentie te zien en kondigen Mark Rutte en Hugo de Jonge hoogstwaarschijnlijk nieuwe versoepelingen aan. Zo zal de 1,5 meter afstand worden afgeschat en zullen festivals en evenementen meer ruimte krijgen. Ook zal er, zoals nu doet vermoeden, een coronapaspoort of vaccinatiebewijs worden aangekondigd, dat de afgelopen dagen voor veel ophef zorgde. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Haarlems theater negeert coronamaatregelen voor Theo Maassen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!