Beeld © ANP

Viroloog Fauci reageert op corona-uitlatingen Nicki Minaj

15 september 2021 04:07

Amerika's bekendste viroloog Dr. Anthony Fauci (80) heeft in een interview met 'CNN' gereageerd op een aantal uitspraken die Nicki Minaj (38) deed over het coronavirus. Minaj liet weten het prestigieuze Met Gala aan zich voorbij te laten gaan omdat ze nog niet gevaccineerd was en bovendien 'enge' verhalen had gehoord over het vaccin.

"Ze doet er verstandig aan om dit soort dingen eerst goed te checken"

Zo zei de rapper onder meer een neef in Trinidad te hebben die beweert dat twee van zijn vrienden impotent werden na de prik. Ook zouden hun testikels opgezwollen zijn geraakt. Die beweringen weersprak Fauci. "Nee, er is absoluut geen enkel bewijs om te denken dat iemands reproductiviteit aangetast kan worden door Pfizer, Moderna of het Janssen-vaccin. Er gaat veel misinformatie rond, met name op sociale media. Ik neem Nicki helemaal niets kwalijk, zij reageert ook op dingen die ze hoort of leest, zo gaat dat nou eenmaal. Maar ze doet er verstandig aan om dit soort dingen eerst goed te checken voordat je die mening zelf verspreid. Dit gaat ten koste van de wetenschap."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nicki Minaj mag niet naar Met Gala door weigeren vaccinatie

Fauci werd om zijn mening gevraagd omdat Minaj ruim 22,5 miljoen volgers op sociale media heeft en zij door haar beïnvloed kunnen worden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!