Dan Karaty Beeld © ANP

Dan Karaty raakte in depressie door zelfreflectie tijdens coronacrisis

15 september 2021 07:24

Normaal gesproken is Dan Karaty (44) een veel gezien jurylid op de Nederlandse kijkbuis, maar sinds het begin van de coronapandemie hebben we hem amper nog gezien. En dat komt niet alleen door een ernstige ooginfectie die hij opliep. Dan keek tijdens de coronacrisis eens goed naar zichzelf en kwam toen tot de conclusie dat hij niet goed bezig was, vertelt hij aan 'Privé'.

"Ik kwam erachter dat de scheidslijn tussen werk en privé steeds meer vervaagde"

"De pandemie heeft me gedwongen naar mezelf te kijken en de manier waarop ik in het leven stond. Wie ik was, hoe ik me naar buiten toe presenteerde en welke dingen ik prioriteit gaf. Het heeft me uiteindelijk doen beseffen dat ik niet goed bezig was", aldus Dan, die in New York woont maar veel in Nederland werkt.

Dan besefte dat hij al een behoorlijke tijd niet goed bezig was. "Ik werd depressief, belandde in een heel donkere periode en vond mezelf op een donkere plek. Die worsteling in én met mezelf was zwaar. Ik kwam erachter dat de scheidslijn tussen werk en privé steeds meer vervaagde, iets waar uiteindelijk ook mijn gezin de dupe van werd."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dan Karaty laat van zich horen na spoedoperatie: 'Alles is anders nu'

Gelukkig gaat het inmiddels stukken beter met Dan en kan hij zijn eigen grenzen beter aangeven én bewaken. De ooginfectie, waarbij er kans op dat hij blind zou worden aan zijn linkeroog is inmiddels verholpen. Daarom is de weg weer vrij voor Dan om terug te keren naar de televisie. En wanneer zien we hem weer? "In januari mag ik eindelijk weer naar Amsterdam voor een nieuw programma van mijn hand dat op de buis komt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!