Lucinda Riley Beeld © ANP

Eerste diamanten boek in zeven jaar tijd voor Lucinda Riley

15 september 2021 12:00

Het eerste deel in de succesvolle Zeven Zussen-reeks van schrijfster Lucinda Riley is woensdag bekroond met een diamanten boek. Dit betekent dat er in Nederland sinds de publicatie in 2007 meer dan 500.000 exemplaren zijn verkocht.

De prijs werd woensdag uitgereikt aan uitgever Sander Knol. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat er een diamanten boek wordt uitgereikt. De eerste maal was in 2014, toen ging de onderscheiding naar Maarten 't Hart voor Een vlucht regenwulpen. Hier waren toen een miljoen exemplaren van verkocht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zeven Zussen-auteur Lucinda Riley op 55-jarige leeftijd overleden

De Zeven Zussen-reeks gaat over een groep zussen die na de plotselinge dood van hun vader samenkomen in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Na zijn dood hebben ze allemaal een mysterieuze brief gekregen over hun afkomst.

De zeven boeken die tot nu toe zijn verschenen zijn allemaal wereldwijd grote hits. Schrijfster Lucinda Riley overleed in juni, op 56-jarige leeftijd, aan de gevolgen van kanker. Ondanks haar dood komt er een achtste deel. Dit laatste boek wordt voltooid door haar zoon, op basis van informatie die zijn moeder heeft nagelaten. Atlas - Het verhaal van Pa Salt zal in het voorjaar van 2023 verschijnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp werkt aan 'kinderboek' over man die met pensioen gaat

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!