Beeld © ANP

Mascha Feoktistova eiste dat cover niet gephotoshopt werd

15 september 2021 14:17

Van drie weken na de bevalling in shape zijn tot binnen een maand na de geboorte van je baby alweer seks hebben: Mascha Feoktistova (34) rekent in de nieuwste editie van 'Grazia' af met de grootste taboes rondom het moederschap. En om haar boodschap kracht bij te zetten verschijnt ze zónder Photoshop op de cover van het blad.

"Je krijgt geen medaille als je meteen weer in een kleine maat past"

Dat vrouwen vlak na de bevalling weer strak in hun vel zitten, is volgens Mascha eerder uitzondering dan realiteit. Net doen alsof dit normaal is, ís niet normaal, volgens de beautyvlogger. Met haar fotoshoot en interview wil ze laten zien hoe het gemiddelde moederlijf er na ruim een jaar daadwerkelijk uitziet. "Ik heb striae, een hangende huid en mijn borsten zijn ook iets meer gaan hangen", vertelt Mascha over haar lichaam ná de bevalling.

"Ik dacht na mijn bevalling: hoe kan het dat bij die topmodellen hun huid binnen drie weken alweer strak is? Ik denk dat heel veel vrouwen die zelf een kind hebben gekregen zich dat afvragen. Ik heb verhalen gehoord dat zij meteen een heel team klaar hebben klaarstaan dat rigoureus met hen aan de slag gaat. Maar het is toch juist belangrijk om je lijf na je bevalling rust te gunnen?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mascha voor het eerst in badpak na bevalling: 'Trots op mijn lichaam'

Na de zwangerschap en de zware bevalling van Mila is Mascha meer dan ooit trots op haar lichaam. Een maand na de geboorte van haar dochter laat Mascha haar lichaam zien aan haar volgers. "Ik was er niet per se heel blij mee, maar ook niet ongelukkig, het is gewoon wat het is. Ik vond het ook naar anderen toe belangrijk om te laten zien dat het niet meteen weer strak is, en nog steeds niet dus. Je krijgt geen medaille als je meteen weer in een kleine maat past."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mascha geen spijt van trio-video ondanks komst van dochtertje

Het hele interview met Mascha Feoktistova is nu te lezen in Grazia.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!