Aanklagers R. Kelly spelen belastende audiotapes af in rechtbank

16 september 2021 01:54

Tijdens de rechtszaak van R. Kelly (54), die inmiddels een aantal weken aan de gang is in New York, hebben de openbaar aanklagers op woensdag een paar audiofragmenten laten horen waaruit zou moeten blijken dat de zanger zijn vermeende slachtoffers ook verbaal misbruikte en bedreigde. De opnames dateren uit 2008. Dit meldt 'Billboard.'

Juryleden luisterden naar de opnames met een koptelefoon op, zodat verdere aanwezigen en media het geluid niet konden horen. Het aantal mensen dat in de zaal mocht zijn was door de rechter sowieso al gelimiteerd vanwege het coronavirus en ook om te voorkomen dat er reacties van juryleden zouden uitlekken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Oud-collega R. Kelly zag hem minderjarige misbruiken

Kelly ontkent nog altijd onschuldig te zijn aan het seksueel misbruiken van minderjarige meisjes en het leiden van een seksuele criminele organisatie. Hij claimt dat de vrouwen met wie hij intiem is geweest 18 jaar of ouder waren en bovendien groupies waren, die het maar wat interessant vonden om met hem om te gaan.

De zaak is geschorst voor donderdag, maar zal vrijdag hervat worden. Verwacht wordt dat Kelly's advocaten maandag met hun verdediging beginnen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!