Waardenberg en De Jong Beeld © ANP

Oeuvreprijs voor Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong

16 september 2021 12:19

Het Rotterdamse theaterduo Waardenberg en De Jong heeft de VSCD Oeuvreprijs gewonnen. Martin van Waardenberg (65) en Wilfried de Jong (63) krijgen de prijs vanwege het 'blijvend' veranderen van het Nederlandse theaterlandschap.

"We zijn totaal verrast, en vinden het een topprijs"

Volgens de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) drijven de mannen elkaar 'tot grote hoogtes en extreme uitersten'. "Ze trekken zich weinig aan van het publiek, dat soms onderdeel wordt gemaakt van de gekte, maar net zo vaak alleen ademloos toeschouwer is van hun onnavolgbare absurditeiten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rutger Castricum wilde Op1 presenteren met Wilfried de Jong

"Onze programma’s blijken tijdloos, dat is best gek. We zijn totaal verrast, en vinden het een topprijs. We zijn echt vereerd met deze onderscheiding", zegt Wilfried. En Martin grapt: "Ik ga morgen naar de Gamma om een prijzenkast te timmeren en daar zet ik hem in. Als Wilfried hem nodig heeft, komt hij hem maar halen".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfried de Jong opgesloten in brandende metro: 'Leek wel vuurwerk'

Sinds 1985 vormen Waardenberg en De Jong het gelijknamige cabaretduo. In 1996 gingen de cabaretiers solo verder, waarna ze nog heel af en toe samenwerkten. Met een nieuwe show zijn ze tot eind oktober weer samen te zien in het Rotterdamse Luxor Theater.

De mannen krijgen de prijs op 25 oktober uitgereikt tijdens het cabaretfestival PEPER in Den Haag. Die avond worden ook de jaarlijkse cabaretprijzen uitgereikt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!